Tuesday, March 8, 2016

Genap setahun berdiam diri

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera

Terasa janggal pula nak menulis. Aku tengok last post aku tahun lepas bulan Mac. Setahun tu blog aku ni terbiar. Terfikir, apa yang dah aku buat dalam masa setahun ni. Bila tengok post-post yang terdahulu, rupanya dah 6 tahun sejak aku mula blogging. Pehh, lama tu! Sayang pula nak delete. Banyak suka-duka dah aku kongsikan dalam blog ni..walaupun kadang-kadang aku merapu sorang-sorang.. Bila diteliti, aku mula on off sejak mula bekerja.. entah. seiring usia aku ni bertambah, banyak yang aku fikirkan sebelum nak menulis. Lagi-lagi dalam zaman penuh fitnah dan manipulasi sekarang. Seiring meningkat usia, aku tak lagi seghairah dulu untuk bercerita apa sahaja yang bermain di benak fikiran. Lebih suka monolog sendiri dari bercerita. Tapi aku masih ikuti la kisah-kisah blogger yang aktif sejak dari dulu lagi dan aku memang kagum la dengan dorang ni. Antaranya cik Epal, fatin liyana dan shea rasol. Mereka ni antara orang yang konsisten kemaskini blog walaupun ada yang dah berumah tangga. [respect]

Mungkin tahun 2016 ni aku kembali aktif?
Mungkin.

4 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

xpe. amik mood dlu..

nuyui a.k.a miss YUI said...

sggh khms ya..

Hafizin Jamil said...

dengan aku tak kagum ke? keke

Nur Fannun said...

yang tulis jarang-jarang pun rasa cam kekok..dah lama tak menulis lagi la mcm hilang sense ckit kn..