Saturday, June 25, 2016

8 tahun usia Wardah Alisya

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera

Salam Ramadhan 1437 H.

Pejam celik dah lapan tahun rupanya aku ber'blog'. Kalau ada anak ni, dah masuk darjah 2 pun.. Aku mula blog tahun 2009. Masa tu sem 5 kalau tak silap. Pencetus utama blogging adalah sebab kena hantar assignment guna blog. Subjek Biochemistry, Dr Shakinaz.. kalau tak, mungkin aku tak tahu kut blog tu apa.. Terima kasih Dr...

Bila aku skrol balik post-post lama.. kelakar pun ada. Macam mana la aku boleh terfikir nak post pasal entri tu? Paling banyak post aku tahun 2010 dan 2011.. masa tu aku mula kenal dengan blogger-blogger terkenal macam Ben Ashaari, Cik Epal, Maria Elena, Dena Bahrin, Fatin Liyana, Shea Rasol, Mia Liyana dan beberapa blogger lagi. Sekarang dorang dah establish pun. Dan aku masih follow kisah mereka sampai sekarang :) Lagi, masa tu penggunaan gajet belum meluas.. Samsung pun baru launch Galaxy S2..

Masuk tahun 2012, post aku mula surut.. sebab masa tu dah mula kerja. Sibuk dan penat. Baru-baru kerja kan.. Tapi bila dah lama tak menulis, rasa canggung pun ada. Idea pun dah takde nak menulis dan dah mula fikir sensitiviti masyarakat.. silap tulis tak pasal-pasal viral pulak kan. Dan aku nampak, sedikit demi sedikit penulisan aku berubah.. kut la aku perasan.. hahaha..

Ramai jugak blogger-blogger yang sama naik macam aku dulu, sekarang dah tak aktif.. ingatkan aku sorang je. Aku dapat rasakan antara puncanya ialah masing-masing dah bekerja ataupun fokus kepada keluarga.. Apapun, semuanya atas niat.. Kalau suka-suka macam aku ni, on off la entrinya.. Cepatnya masa berlalu. Umur pun dah makin banyak. Rakan-rakan yang aktif blog pun dah bawa haluan masing-masing..

Blogging ni dekat dengan jiwa aku.. kalau ada kesempatan, akan aku update lagi.. Insya Allah.
Akhir kata, selamat berpuasa kepada semua..
Mudah-mudahan kita diberi kesempatan lagi untuk bertemu ramadhan akan datang...

1 comment:

Nurfaezah Abdullah said...

same as me huhu post entri sekrg ne pun on off on off je