Sunday, December 20, 2009

Aku dan Remaja

Remaja. Sangat sukar diduga. Waktu transisi daripada kanak-kanak kepada dewasa. Jika silap percaturan, mungkin akan membawa kepada penyesalan seumur hidup. Tetapi kepada insan yang mampu memanfaatkan zaman remajanya, sudah tentu banyak kenangan manis yang terlakar dalam hidupnya. Ok, sudah. Actually aku nak tanya korang. Pernah tak korang baca majalah Remaja? Aku mula mengenali majalah ni, masa aku tingkatan dua dulu...Sebelum ni aku tak tahu pun akan kewujudan majalah ni. Jadi, bila dibelek-belek, diselak-selak, banyak informasi baru yang membuatkan aku tertarik untuk membelinya. Paling banyak majalah ni aku beli masa dekat matrikulasi. Walaupun timetable 'packed' dengan segala kelas dan tutorial, aku rasa majalah ni mampu menghilangkan sedikit tekanan yang aku alami. Orang kata untuk 'light reading' la. Lagipun masa tu laptop pun belum ada. Jadi, xde lah nak online atau layan cerita-cerita korea. Bila sudah menjejakkan kaki di menara gading ni, aktiviti membeli majalah ini jadi semakin berkurang. Kenapa? Mungkin sebab dapat online twenty four seven kut. Aku agak terkejut jugak dengan koleksi majalah ni yang aku ada. Banyak juga bila dikumpul. Alamat penuhla kotak simpanan buku aku. Alright, aku rasa cukup setakat ini dahulu. Di luar angin bertiup sangat kencang seperti mau hujan. Minta diri dulu =)

3 comments:

.millalara. said...

dulu layan remaja.. sekarang dah beralih arah baca mingguan wanita ohh ;)

Sofia said...

remaja cover fasha sandha sy ada... hehe..

dulu masa dok hostel, lg best.. sorg aje yg beli.. pas tu sorg baca terus pas2 dr 1 katil ke katil..

balik dorm, tgk ada atas katil sape2, main rembat aje.. hehehe..

ara said...

@milalara: Dulu remaja, sekarang tetap remaja ;)

@sofia: betul3x...hehe..camtu lah gayanya duk kt hostel...