Thursday, September 3, 2009

ramadhan dan september

...Ramadhan kembali lagi... ...Menggamit sebuah memori... ...Membawa seribu erti... ...Episod suka dan duka... ...Kini... ...Ku terus berdiri... ...Walau susah... ...Walau pedih... ...Walau payah... ...Ku gagahkan jua... ...Agar dapat ku tebus... ...Kelalaian masa lalu... Salam. Tiba-tiba je datang idea 'merapu' kat atas tu...Actually nak kongsikan kata-kata ni. Dipetik daripada sebuah buku ala-ala La Tahzan. Tapi buku ini khas untuk wanita sahaja. (^_^) "Pernahkah kau mendengar bahawa sesungguhnya kesedihan itu dapat mengembalikan kenangan masa lalu, dan sesungguhnya kegelisahan itu dapat membenarkan kesalahan. Maka dari itu, mengapa kau harus bersedih dan merasa gelisah?" ...Jangan Bersedih: Jadilah Wanita yang Paling Bahagia... Sungguh, sebelum ni tak pernah dengar kata-kata tu...dan itulah apa yang aku buat for the past few years (sangat kasihan pada diri sendiri)...Tapi alhamdulillah, rutin kesedihan itu tidak lagi menjadi sebahagian dari hidupku kini. Kerana aku akhirnya sedar, walau sedih macam mana pun, tidak akan dapat mengembalikan apa yang telah kita buat pada masa lalu...So, lets us appreciate the present and think of the future.

2 comments:

aahafiza said...

selamat berpuase ea

cik agha said...

thanks aa, slmt berpuasa jgk =)