Tuesday, June 14, 2011

Day 6: Favourite super hero and why

Salam dan hallu-hallu semua..

Setelah sekian lama WA berhenti daripada meneruskan 30 cabaran blogger, hari ini WA nak buat comeback. Jadi cabaran hari ke-6: Favourite super hero and why?


Sailor moon
Ha...sape ingat lagi dengan Sailor Moon ni? Kartun ni masa WA sekolah rendah ni...suka sangat dengan Sailor Moon ni sampai rambut pun nak buat macam dia. Haha. Kecik lagi kan masa tu. Yang paling WA tak boleh lupa dia punya tagline: 



"Dengan kuasa bulan, akan menghukum mu!"

Sekarang dah takda dah Sailor Moon ni...dah digantikan dengan macam-macam kartun. Dah banyak sangat dah sekarang...so, apa pula favourite super hero anda? Kongsikan dengan WA.


4 comments:

bombay said...

dulu ade tgk jgk..hehe..sebab lepas sailormoon ade dragon ball if xsilap..:)

Alisya said...

@bombay:yep, betul3...lepas tu ada dragon ball...bertahun jugak la kartun tu nak habis..hehe

Aien Ein said...

best kartun ni!! kalau dengan adik siap berebut lagi nak jadi chibimoon la, sailor jupiter la.. mcm2.. tapi rugi budak2 sekarang.. karton dye x sebest zaman kita dulu..

Alisya said...

@Aien Ein chibimoon comel sangat..
betul2..kartun zaman kita lg best..hehe