Saturday, December 17, 2011

3 perkara yang sering berlaku ketika membeli-belah

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera


Shopping. Siapa yang tak suka kan. Lagi-lagi perempuan. Memang kalau kata nak pergi shopping tu, tiba-tiba je rasa semangat kan...Window shopping pun tak apa, asalkan namanya shopping. Tapi dalam seronok nak shopping tu, ada je perkara yang akan buatkan aku takde mood nak shopping. Tapi aku tak tahulah perkara ni berlaku pada korang atau tak...

Gambar hiasan semata-mata

Situasi: Nak beli sandal baru

1. Susah nak jumpa yang betul-betul berkenan di hati
Punyalah besar shopping complex tu, tapi yang peliknya sandal yang nak beli tu tak jugak dapat. Ada je yang tak kena. 
- Warna tak menarik
- Tumit terlalu tinggi atau tapak terlalu nipis
- Kasut terlalu keras (ada kebarangkalian kaki akan melecet)
- Harga tak menepati bajet
#Macam-macam. Semua tak kena...Hai..kalau macam ni sandal sendiri jelah.

2. Dah jumpa yang berkenan, saiz pulak takde...
Adeh...ni lagi satu yang betul-betul buat aku #stress! Punyalah susah nak jumpa yang berkenan, boleh pulak takde saiz. Masa tu memang rasa nak menjerit je. Bila dalam situasi macam ni, ada dua pilihan je.
a) Beli dan bersedia untuk merasa kaki melecet.
b) Lupakan saja dan terus keluar dari kedai tersebut tapi dalam masa yang sama masih teringat-ingat sandal pilihan.

3. Dah jumpa yang berkenan, saiz dah ada...tengok harga. Mahalnya...(over budget)
Bila berada dalm situasi macam ni aku memang rasa macam nak hantuk je kepala kat dinding. Pilihan:
a) Beli dan akan pokai untuk hari-hari berikutnya
b) Tidak beli dan hantuk kepala kat dinding. (Eh, aku datang sini nak beli sandal ke??)
Ha sudah.....tolong jangan dibuat benda-benda yang menyakitkan badan tu.

Kesimpulan: Ko tu yang cerewet sangat kot........
(p hantuk kepala kat dinding laju-laju)

4 comments:

caera puttih said...

haaaaaa .. saya pun macam tuhh .. uiisshh .. paling rimas bab pilih2 nie ... eh2 .. same laaa kita sejenis .. huahuahua

KuNanGKuNanG said...

sy slalu terjadi yg no 2 tu...pas2 kalau xlarat jalan dh,kaki dh penat,sy dok je kat lantai ngan brg2 yg dibeli.huhu

Acik said...

Adoiii ... (sebab hantuk kepala kat dinding laju-laju)

Eh ehh, sori ler Acik tersilap taip kat belog Acik, Alisya taip 'let it snow' lar kat google, bukan 'let it rain', k! Tengok apa jadi ... :)

aimie amalina said...

kekekke
asenye kannn
ketiga2 simptom ni mang sokmo la terjadi
hehehehe