Thursday, July 21, 2011

Makanan yang tersedap di dunia

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera

Percaya tak kalau Alisya kata ada dua je makanan yang paling sedap kat dunia ni? Tak tahulah korang semua setuju dengan Alisya tak. Tapi, bagi Alisya, makanan ni lah yang paling sedap sekali. 

1. Makanan free 
Fuhh...memang sedap. FREE beb! Sapu je lah kan. Memang nikmat lagi-lagi kalau makan masa tengah lapar. Rasa macam nak tambah je. Contoh terdekat Alisya bagi masa pergi rumah terbuka (open house). Masing-masing penuh pinggan ooo.. Tak ke maknanya makanan tu sedap? Ada yang siap bertambah-tambah lagi tu.

2. Orang belanja
Ha..yang ni pun sedap je makan. Eh, bukan sama ke dengan makanan free? Heh, sama tapi tak serupa. Masa ni boleh la nak 'ketuk' si pembelanja tu (hape ke teruk sangat bahasa, ada ke pembelanja? gasaklah). Lagi nikmat bila tiba-tiba ada orang hulur makanan masa kita tengah lapar. Pastu dia cakap dia belanja. Perghh! Rezeki, rezeki. Orang cakap rezeki yang ditolak, ye tak?

So, korang setuju tak dengan Alisya?

23 comments:

bella luna said...

huhu sokong.. huh suka eh dapat makan free.. hehe betol2 setuju.. kalo dapat makan free sedap je.. tapi time beli sendiri mesti rase cam nape rase dia da x sedap dulu :p plus lagi satu org masakkan untuk kita kalo masak sendiri mesti x sedap :)

myezatul aQma said...

setuju!!!!Janji makanan yang dibelanja tu paling mahal.Hahaha

SoLy SoLicious said...

memang pown..hahaha..lagi 1, makanan orang..teheee...padahal rasa same aje, tp tetap rase yg kwn 2 best....heeee

Atiqah Wadiah said...

heee~btol3..mknn x sedap pun akan jadik sedap bila free kan??hehe ^^

FAUZI NOR said...

thanks coment blog saya..

Jom real blogwalking... huhuhu

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Ade lagi satu la cik Alisya..

Yang penting makanan tue HALAL..:-)

.izzati liyana. said...

huhu, kalau orang yang tgh kesempitan wang, memang suke sangat lah kot. as for me, kalau free pon tak sedap, erk tak payah makan lah kn. tengok rupa pon tak lalu.

Taste Of Tapah said...

haha, makan free, belanja, hadiah makanan, uish mmg terbaik

mrs redzuan said...

Setujuuuuuu!!!

Mama AA's said...

sokong2 ... hehe

farhan said...

oo..kalau makanan free tu makan nasi dgn garam mcm mana..sedap jgk ke..jawab ye..

nabila faryzza said...

hahahha! betul betul. setuju sangat. makanan free kan, sedap jee. hehe :)

Alisya said...

@bella luna lagi-lagi kalau orang yang kita sayang masakkan untuk kita..mesti rasa sedap je kan?

Alisya said...

@myezatul aQma hehe..sekali sekala boleh, apa salahnya. tapi kalau selalu, kesian jugak kat orang yang belanja tu, ye tak?

Alisya said...

@SoLy SoLicious ye la..makanan sama je tp rasa lagi sedap yang orang punya. kenapa ya?

Alisya said...

@Atiqah Wadiah kalau tengah lapar, makan aje..asalkan perut terisi..sedap tak sedap belakang kira. hehe

Alisya said...

@FAUZI NOR you are welcome~~

Alisya said...

@JAMALUDDIN ABU BAKAR betul-betul..hallalan toyyiba tu penting.

Alisya said...

@.izzati liyana. kalau free dan sedap? mesti makan kan...hehe

Alisya said...

@Taste Of Tapah memang terbaik!

Alisya said...

@mrs redzuan & @Mama AA's sedap je kan?

Alisya said...

@farhan hm..ada ke orang bagi nasi dengan garam je?

Alisya said...

@nabila faryzza rezeki jangan ditolak..kan?