Wednesday, December 28, 2011

Top 5 hits penulis novel Jemari Seni

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera


Ehem-ehem, yang pertama siapa lagi kalau bukan
HLOVATE


Aku tak tahu kenapa, sejak mula-mula aku terjumpa novel Hlovate, 5 Tahun 5 Bulan terus aku follow novel-novel dari beliau. Memang sempoi habis. Walaupun ada sesetengah orang yang tidak berapa senang dengan penggunaan bahasa Melayu dan Inggeris dalam satu novel, tapi aku tetap suka baca novel beliau. Aku suka dengan cara Hlovate sampaikan mesej-mesej Islam. Sekarang dah ada 8 novel dari Hlovate. Yang terbaru Contengan Jalanan. Novel favourite aku: aA+bB :)

Tempat kedua
NASZ

Hurm...aku rasa macam tak pernah lagi baca novel-novel beliau. Cari-cari kat google, Nasz popular dengan novel Sweet Sour.

Tempat ketiga
SYUD

First time aku baca novel Syud, tajuk dia Tentang Dhiya. Pun sempoi jugak. Lagi novel Syud yang aku baca, Baju Melayu Hijau Serindit. Memang macam magnet novel tu. Mungkin sebab warna hijau tu striking, memang aku tertanya-tanya la pasal apa cerita ni. 
Memang tak rugi aku baca novel ni. Kelakar.

Tempat keempat
IKA MADERA

Yang ni aku tak dapat nak cerita panjang, sebab aku memang tak pernah baca novel beliau. Mungkin lepasni boleh try baca...hurm...

Tempat kelima
RNYSA

First time dengar nama RNYSA, sebab baca 5 Tahun 5 Bulan - Hlovate. Habis je 5T5B memang aku cari novel Rnysa. RADHA - Relevankah aku di hatimu? Masa tu tersangatlah 'curious' nak tahu jalan cerita novel ni. Cover pun sweet je kan...pink macam blog aku ni.

Kepada kaki novel, ada nak suggest novel best tak?

p/s: Hlovate, bila nak publish novel lagi.....waiting~~~
credit gambar: google dan jemariseni.com

14 comments:

! AYIES ZAIMA ! said...

Saya pernah baca karya HLOVATE je untuk cetakan jemari seni.memang best !!! novel fev : tunas & aA+bB &contengan jalanan [best sgt] (:

aimie amalina said...

keluaran Jemari seni tak pernah mengecewakan
hehhe

hlovate mang d best!
buku JS yang petama penah bace, Lily buat najjah
pehhh..menanis2
hehehehe

maszull said...

assalamualaikum...bestnyakan dpt membaca buku2 tu...:)

model pakaian grosir said...

salam kenal,,sukses yahh dengan postingan nya

Niena Sofea said...

Salam kenal ..

Niena singgah sini ye ..

Niena sudah follow ..

Jemput singgah & komen blog Niena ye ..

Muaz Faris said...

awal- awal saya baca pasal roof tant.. lepas tu terus berminat.. sambung sampai contengan jalanan..

hlovate mmg nombor satu, tak tahu nak cakap camne tapi penulisan dia mmg ade aura lain

Unknown said...

Jemari Seni mmg best. Novel2 terbitannya mmg sempoi. Karya Hlovate, Ruby Hazri, Syud, Noor Suraya mmg terbaeek.

Anonymous said...

What light of day isn't today?

LuVidA^^ said...

syudd!!!!

Anonymous said...

I'm prefer syud :)

Le Odie said...

Nasz! Yahahahah ^^

Nur said...

try baca 1,2,3 bintang di langit and vice versa :)

sure conpem u suka :) :)

Qylla said...

Syud & Hlovate punya novel memang best (got all of their novels in my collection)

Saidatul Saffaa - Kemilau Permata Raudhah & Khairyn Othman - Nuansa Kota Merah pun worth baca..

;))

art_seni said...

👍 mmg bes smua!!