Sunday, July 17, 2011

Contengan Jalanan | Hlovate

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera

Alisya baru sahaja menghabiskan novel Hlovate - Contengan Jalanan yang merupakan koleksi ke-lapan novel Hlovate yang Alisya ada. Alhamdulillah, Hlovate sekali lagi tidak menghampakan Alisya yang sememangnya peminat kipas-susah-mati (baca die-hard-fans) beliau. Mula-mula jumpa buku ni tak sangka novel Hlovate sebab font untuk initial Hlovate ditukar. Dan apa yang mengejutkan Alisya, buku ni unik!


Kalau tengok cover buku ni dicetak terbalik kerana terdapat dua kisah di dalamnya. Pertama - Fend dan kedua - K2 (disebut K-square). Dan kedua-dua cerita ini mengisahkan tentang pengalaman perjalanan cari Tuhan. Kata-kata yang Alisya tak boleh lupa ialah
"The man that decided to change on the twelfth hour dies on the eleventh"
Source
 Speechless.

Tunjukkanlah kami jalan yang lurus (al-fatihah, 6)

9 comments:

hira said...

macam menarik je~ hehe :D

Munna said...

xpernah dgr pulak buku ni....malay ke english?

Alisya said...

@hiramemang menarik.hehe

Alisya said...

@Munna malay..buku ni launch masa pesta buku antarabangsa yg lepas..alisya pun baru tahu..

Cikgu Fikri said...

fiq suka

Aa+Bb..
Best...:)

Alisya said...

@Cikgu Fikri aA+bB is the best! favourite alisya juga.

visitme@FaTiN cOrNeR said...

speechless..novel nie mmg awesome kn??

Alisya said...

@visitme@FaTiN cOrNeR sangat awesome!

nas @ miss qs said...

Alisya sy pun dah beli buku,menitis air mata jugaklah baca cerita Fend tu,tambahan pula time Chad meninggal dunia pd hari Raya tu.yup!ayat tu meninggalkan kesan yang mendalam dalam hati ni the 11th hour.