Thursday, December 9, 2010

Bercakap pasal cinta

Salam dan selamat petang semua.

Cinta? Semua orang tahu apa itu cinta. Rasanya tidak perlu untuk WA terangkannya di sini. Bercakap pasal cinta ni, ada satu contest yang dianjurkan oleh En Pojie aka Turtie. Okay, contest ini adalah sempena video 'ERTI CINTA' yang telah dibangunkan oleh tuan penganjur dan beliau dengan murah hatinya ingin memberikan sedikit cenderahati kepada blogger-blogger sekalian.


Cara nak join? Mudah saja..
1. Tengok ketujuh-tujuh part video ERTI CINTA
2. Kira ada berapa banyak perkataan ADAM yang digunakan dalam video tersebut.
3. Lengkapkan slogan yang diminta.

Ha..mudahkan? Tarikh tutup penyertaan ialah pada 12 Disember 2010, Ahad, 11.59pm. So, sape-sape yang belum join lagi tu..jangan tunggu lagi ok. Cepat sementara belum due date lagi. Hehe.

Ok, kepada En Turtie:

Pertama sekali tahniah diucapkan kerana berjaya menghasilkan satu video yang sangat comel dan best. Walaupun nampak simple, tetapi mesej yang ingin disampaikan adalah jelas ditambah pula dengan penambahan elemen audio yang best-best belaka. 

Slogan daripada WA:
"Saya suka video ERTI CINTA kerana kisah cinta Adam telah membuktikan bahawa masih terdapat lagi lelaki yang ikhlas mencintai seseorang wanita dan tetap ingin menjaga perhubungan itu sehingga  diijab-kabulkan walaupun beliau mempunyai peluang untuk mencemarinya."

Jawapan WA bagi perkataan Adam dalam video : 12

Kemudian WA nak tag kura-kurac0mey.

Okay, siap. Harap-harap ada lah ye rezeki.. :)

10 comments:

Kie-yu said...

best of lux 2 u :))

Alisya said...

Thanks Kie-yu :)

LadyBird said...

cite ape yer alisya? akak nk tgk jugak..

p/s : mintak2 kite akn jumpe cinta sejati.. :D ameennn..

Alisya said...

Cerita pendek berkaitan cinta...akak boleh click kat link turtie@pojie tu kalau nak tengok citernya...

ameen..tiba masa nanti kan bertemu jua..hehe

fauzibest5 said...

Pojie lalu sini tengok entri contest.TY sebab sudi join. ^,^V

Alisya said...

Welcome..singgah2 lah lagi yer

elyn said...

gud luck alisya! ^_^

fauzibest5 said...

Salam.Alisya.Tahniah awak antara pemenang Erti Cinta.Emailkan no akuaun bank & link blog awak ke fauzibest5@hotmail.com.Sy depositkan as soon as possible.Ty:D

Alisya said...

elyn: hai elyn..thanks!

fauzibest5: Wsalam..alhamdulillah..ada rezeki saya. Ok, saya akan emelkan..terima kasih :)

fauzibest5 said...

Hi alisya!$$$ dah depositkan ke BSN.^,^V