Friday, December 17, 2010

Tag from IntanKuTerpilih

Salam dan halluu2 semua!

Apa khabar anda semua? WA harap semuanya berada dalam keadaan sihat sejahtera dan ceria gumbira macam WA..hehe..

Okay, hari ini  WA telah ditag oleh IntanKuTerpilih untuk menjawab soalan-soalan cepu cemas yang diutarakan.

1. Bagi 3 makanan yg korang paling suka dan sila bagi specific nama makanan tersebut and the way you like it.
i. Bubur lambuk yang mak WA masak
ii. Asam pedas mak masak juga
iii. Tomyam


2. 2 jenis air apa yg korang paling suker?
i. Air buah-buahan
ii. Teh ais


3.Which type of food yg korang prefer,pilih 3… malay,chinese,japanese,westren,italian,mexican,arabian?
Malay, Western dan Japanese (walaupun WA tak pernah makan sushi)


4. Apa makanan yg korang paling expert masak?dlm kata lain,xyah tgk resepi tp at the same time bila org lain rasa,org akan kata ‘wah! gila sedap’
Megi (haha..boleh terima ke jawapan tu?)


5.Semahal mana korang bayar tuk makanan korang?

RM 8.. (nasi putih, tomyam, telur dadar, air tembikai - banyak giler makan)

6. Beri nama restorant favourite. Apa makanan kt situ yg paling sedap?
Hasmidi tomyam (tepi jalan area taman perumahan WA tinggal) - semua makanan kat situ sedap.

7. Ayam,kambing,lembu,itik,burung puyoh,burung wak2,rusa,landak,merpati,ayam denak. Mana satu yg korang suker? klu korang ada suke yg lain aku xlist,bgtau je la.
Suka burung puyuh walaupun tinggi kolesterol.

8. Restorant/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda?dan mkn/minum apa?klu korang ingat la kan?
Pass~

9. Apa makanan yg selalu remind korang trhadap pasangan korang?kenapa?
Pass lagi~



10. Klu pegi umah orang, korang brharap org tue hidang apa?
Biskut tawar dengan teh o je...teringat masa kecik-kecik dulu.

11.Makanan yg korang mmg xblh nk telan langsung. samada x sedap/tekak korang dh kembang.
Makanan yang dah basi.

12.Menu raya yg paling disukai.
Sayur lodeh

13 Jajan/cekedes favourite?
Mister potato

14. Beri 2 makanan yg emak korang masak yg korang suka?
i. Sambal goreng
ii. Bubur lambuk

15.Makanan paling pedas yg korang mkn. sapa masak?
Ketam masak lemak cili padi. Mak masak.

16.Korang klu jumpa org yg TAGG ni,apa agaknya korang nk hidang/belanja?
Oren sunquick - senang je nak buat.

17. Sila TAG 5 0rg & paksa mereka buat Tag ini?
Follower WA yang berminat nak jawab tag ini...silakan :)

3 comments:

Nur Ardilla Najwa said...

salam...jemput join contest d blog saya... =)

http://jannatul-ardilla.blogspot.com/2010/11/game-for-fun-favorite-photo-contest.html

intankuterpilih said...

yg no 8 dan 9 tu tak menepati soklan...tak aci...

Alisya said...

Nur Ardilla Najwa: wah, siap berjemput lagi..kena join nih...ok, nanti saya akan terjah blog anda...

intankuterpilih: jawapan takda dalam silibus, nak buat macam mana?hehe