Saturday, November 26, 2011

Blog Wardah Alisya diserang malware?

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera
Huh?
Bukak je blog, tiba-tiba keluar warning macam ni. Ha sudah...malware apa pulak ni...
Maka dengan gigihnya aku google tutorial nak remove malware ni. Semua dah dicuba. Tak jadi jugak. Check template, semua ok. Cari perkataan yang popular macam nikbir, mommpypink85, ripway semua takde. Dah tu kat mana pulak?

Masak...masak...Dah la blog aku ni dah macam anak tiri dua minggu ni. Kena demam malware pulak? Dahla tuan blog pun demam. Bila baca betul-betul warning tu, baru jumpa site yang ada malware tu.
Terus delete link tersebut. Buka blog, dah takde amaran warna merah.
Nasib.....Sia-sia je aku delete bloglist. Nampaknya kena cari bloglist baru lah ye??

Bisik-bisik: Kadang-kadang bila panik, tak nampak solution depan mata. Hmm....

p.s: Ada lagi ke malware kat blog aku???

3 comments:

ijA said...

dah ok daa..xde g malware..tu

ijA said...

xde lagi dahh malware..huhu

puanbee said...

padahal dah bg link kat situ siap2 kan ..hihi tak pe bloglist boleh buat bila2 je kan