Monday, August 15, 2011

Bila blog di 'unfollow'

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera

Lepas sahur tadi bukak dashboard jap..tengok komen..tengok follower..ehh..ada orang unfollow blog. Sentap ok. Terus takde mood dah. Aduyai...Rase baru je baca entri genkcorner; dugaan Ramadhan | follower hilang seorang. Alih-alih, blog sendiri pun sama da... Dugaan, dugaan...

Isu follower ni kalau dibincangkan memang tak habis. Bukanlah nak kata kejar follower sangat, tapi tanpa follower, siapalah seorang blogger itu. Ibarat tulis diari baca sendiri. Tak berkembang. Dan tidak dinafikan bagi sesetengah blogger, bilangan follower menjadi pembakar semangat untuk terus menulis dan menulis. 

Takpelah, pujuk diri sendiri. Agaknya dia dah sampai limit follow, jadi kena unfollow sesetengah blog.. Moral of the story, tak semua orang suka blog kita. Ada yang follow dengan ikhlas, ada yang follow untuk difollow balik.. Lepas ni kena upgrade lebih sikit dari segi entri. Kepada yang follow blog Wardah Alisya dan masih kekal hingga sekarang, saya ucapkan jutaan terima kasih atas kesetiaan anda. Tanpa anda, siapalah saya...

14 comments:

mary ann ;) said...

ramainya belog yg dah ada org suka unfollow nie..sabar ye..

hilang satu, sepuloh datang nnt..hehe ;)

diya said...

ade limit ehh kalau follow ?
biaselah kalau hilang follower tuh,
sy pun pnah kene, huhu

Farahin Ahmad said...

sabo je la..sy pun penah rase cemni..

cik najihah said...

x pe..ramai lagi yg nak follow :)
jangan sedih2 :)

mizmarmalade said...

Jgn rase 'down'... x rugi pn blog kiter di'unfollow'... hehe... pasti ramai lagi yg akan jadi pengikut setia kita nnt.. okay? chill dear :)

bombay said...

xpe..ramai lg yang nk follow..hilang sorg je..:)

syira_88 said...

cool babes.sy ganti tempat org yg unfollow awk tu.btw sy baru je jejak sini.:)keep blogging!!

mrs redzuan said...

saya pernah unfollow blog yang makin lama buat entri lucah lagi meloyakan.huhu....tak larat nak tengok kat dashboard...

miZz_nizZ said...

jgn sdey2..byk lg blogger lua sne.bkn ssh pn utk fllow.plik tol

Muhammad Iqbal said...

Tak apa, saya follow~

H.J said...

gugel telah banned dia.tu pasal jadi kurang tu..

HasrulHassan [HH] said...

Hmm kena bersainglah dengan blog2 lain yang dia follow tu ... huhuhu

Marina said...

marina sayang semua yang marina follow....tak rugi pon follow...kan?

Acik said...

heheheee
acik masih folo taw!