Wednesday, July 6, 2011

Awesome blog!

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera

Kali ni Alisya nak kongsikan satu blog yang memang osm! (baca awesome). First time jumpa dulu, terus berkenan. Sebab blog ni memang osm lah. Tak caya tengok header dia...


Sangat osm kan? Oh..OSM itu juga bermaksud Owh So Muslim. Comel je cartoons dalam osm ni. Selain daripada kartun yang comel dan menarik, bahasa yang digunakan juga mudah di fahami. Sebab mereka gunakan simple English. Insya Allah boleh faham... Kanak-kanak pun mesti suka tengok kartun yang comel-comel plus mereka boleh belajar sekali ethics/adab-adab pergaulan, kisah Nabi Muhammad SAW dan macam-macam lagi dengan lebih mudah. 


Contohnya dalam table manners in Islam ini. Sebelum makan dan minum, ucapkan "Bismillah" dahulu..Simple words yet related image..kalau tak faham ayat pun boleh tengok gambar. Nak tahu apa lagi yang anda boleh perolehi di OSM?

Klik sini.
Sudah klik? you're AWESOME!

8 comments:

EYFAalias said...

wahhh. nak kena terjah ni. hehehee. btw jom join contest eyfa nak? mana tahu boleh menang kan? :)

http://eyfaaliasstory.blogspot.com/2011/07/contest-karang-dan-menang-by-eyfaalias.html

Alisya said...

@EYFAalias hai eyfa..alisya dah tgk contest...nak fikir cari idea dulu..nanti alisya join :)

Ummi said...

OSM !!

Alisya said...

@Ummikan? kan?

Marina said...

so awesome... :-)

Alisya said...

@Marina :) jemput datang lagi~~

iPai said...

pernah sampai sekali .. mmg bagus laa dia .. cantik plak doodle tuh

Alisya said...

@iPaiyep..kreatif sangat tuan punya website tu